İzleyiciler

28 Mayıs 2015 Perşembe

soguktu oralar



kolay değildi aslında , yipratilmis özlemler doguran bir kadini teselli etmek. Suskunlugu ve caresizligi bogardi her gece. Peki gunduzleri ? Neydi onu bu denli uzen ? Bekledigi neydi? kendi bile bilmiyordu sorularinin cevabini. Ve bilmedigi cevaplari vermesini bekledi her merhaba dediginden..


Hassasti kadin. Yere dusen her yagmur damlasinda dolardi gozleri. Cocuklugu en ozlem cektigi seydi aslinda. Kimsenin onu suclamadigi affetmek zorunda kalmadigi yemek yemek disinda hic bir seye zorlanmadigi zamanlar hani !!
Onu uzen tek erkegin annesine vurdugu zamanlar ki babasi olmasini. Vurmasaydi ya babasi.. dagilmasaydi yuvasi. Sevgi icinde mutlu bir adam olsaydi tanidigi ilk adam.
Peki neden babasi gittikten sonra tum adamlar yipratmisti kadini ??

Bir sigara yakti.. sarabini doldurdu kadehine..

Mutfagin los isiginda onune serdi kactigi gecmisini. Kapili kapilar ardinda prangalar ile sakladigi tum gunahlar sacilmisti ortaliga. Zordu bunlarla basa cikmak.ama bu defa da olmazsa bir daha hic affedemeyecekti kendini. Kalbi bir daha eskisi gibi heyecan icinde atmayacakti. Kelebeklerin ucusmadigi bir kalp neye yarardi ki vucutta atsa ? ölse daha iyiydi ya !!

Duydugu tek ses sigarasinda ki tutunlerin hisirtisiydi. O bile birseyleri hatirlatmaya yetiyor bir derin nefes daha aldiriyordu. Gulumsedi hafif bir dudak hareketi ile. Sokakta oynarken ki zamanlari geldi aklina.erik agacina tirmandigi mahalledeki cocuklarla misket oynadigi 6 7 yaslarindaydi hani. Annesi babasi ve henuz 2 yaslarinda ki kardesi.. disaridan bakilinca imrenilecek derecede ki guzel olan ailesi. Kapilar kapaninca annesinin isyan eden bagirislari babasinin siddet ile annesine saldirislari.bir gece cok sevdigi barbie sinin ayagi cikinca babasina goturdugu ani animsadi. Salonda los bir isik vardi kare masanin komidine donuk kisminda alkol ve sigarasini icen babasinin kizinin masumane " baba barbiemin bacagini takarmisin ?" Sorusuna ayagini ortadan ikiye kirip atmasi ile yikilan hayalleri. Nasilda severdi saclarinin yarisini kestigi sarisin bebegini. Belki bir cok defa yikmisti babasi hayallerini ama nedense en buyuk yaralari o gece acmisti yureginde..
Ufacik umut yuklu gozleri gozyaslari ile dolup tasmisti. Zordu hayat denilen sey belli.iyide neden dunyaya gelmesine sebep olan kisiler kirmaya baslamisti ki kalbini ? Oyunun kurallari sonradan mi yaziliyor du ? Yoksa rahme dustugu ilk andan bellimiydi sonu? Dedi kendi kendine..


Gozunden bir damla akan yasi sildi. Dik durmaliydi. Yillar once yasadiklari daha onlarca sene yipratamazdi onu. soguk iklimlerden gelen yorgun ruzgarlara alismisti artik. Sorgulamiyor yada anlamaya calismiyordu neden onu sectiklerini. Bir bildigi vardir ya bu denli ruzgarin. Gemisi kara vurmadigi yada su almadigi surece savasmaya hazirdi dalgalarla. ya da almaya baslamismiydi gemisi sulari .?

Karar verdi. bugüne geri donecek ve zamaninda sormaya korktugu her soruya cevap bulacakti. Soguktu oralar belli. Ama alisacakti. Ya donarak uyur gibi ölecek yada elleri soguktan yana yana.. vakit hesaplasma vaktiydi.
Biten kadehini doldurdu. O cok sevdigi sigarasini yakti. Ve beyaz bir sayfa acip aldi kalemi eline...
Sene 2014 zor zamanlar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder